Urfa usulü lahmacun harcını hazırlamak için herkesin bilmesi gereken bazı püf noktaları var mı? Kıymanın karışımı ve yanına gelen sebzelerin tazeliği elbette çok önemli. Baharatları ne ölçüde kullanmalıyız? Mesela kimyon ve pul biber dışında başka hangi baharatlar eklenirse lezzeti artırır? Ayrıca, harcı dinlendirmek için 30 dakika yeterli mi yoksa daha fazla bekletmek mi gerekir? Benim gibi sabırsız kişiler için dinlendirme süresinin önemi nedir? Son olarak fırında pişirmenin dışında başka hangi pişirme yöntemleri de uygundur?
Urfa usulü lahmacun harcını hazırlamak için herkesin bilmesi gereken bazı püf noktaları var mı? Kıymanın karışımı ve yanına gelen sebzelerin tazeliği elbette çok önemli. Baharatları ne ölçüde kullanmalıyız? Mesela kimyon ve pul biber dışında başka hangi baharatlar eklenirse lezzeti artırır? Ayrıca, harcı dinlendirmek için 30 dakika yeterli mi yoksa daha fazla bekletmek mi gerekir? Benim gibi sabırsız kişiler için dinlendirme süresinin önemi nedir? Son olarak fırında pişirmenin dışında başka hangi pişirme yöntemleri de uygundur?
Cevap yaz