{ "title": "Macun", "image": "https://www.macun.gen.tr/images/macun.jpg", "date": "20.01.2024 12:24:27", "author": "ayşe ekercan", "article": [ { "article": "Macun, Macunu sizlerde evinizde yapabilirsiniz. Osmanlı macun şekerini yapıp, çubuklara usulüne göre çubuklara sararak çocuklarınıza yedirebilirsiniz.

Osmanlının geleneksel şekeri, yani macunu olan ve başta çocuklar olmak üzere yetişkinlerin bile çok severek yedikleri bir tatlıdır. İnsanların damağını tatlandıran ve aynı zamanda da büyük bir şifa kaynağıdır. Macunu bu tarife göre yapıp çocuğunuza doğal olarak bu macun şekeri yedirebilirsiniz. Bu şeker kimyasal maddelerden uzak olduğu için çocuğunuza gönül rahatlığıyla yedirebilirsiniz. Bu rengarenk şekerler herkesin çok hoşuna gidiyor. Bağışıklık sistemini kuvvetlendiriyor. Rengarenk meyve aromalı şifa kaynağı macunu yapmak çok kolaydır. Osmanlı macun şekeri geçmişten günümüze kadar hala ilk günkü değerini korumaktadır. Özellikle turistik bölgelerde de yiyebilirsiniz.

Osmanlı macunu tarifinin malzemeleri
Macu nasıl yapılır?

İlk olarak derin bir kapta şekerimizi, limon suyunu ve suyu bir güzel harmanlayalım ve ağda kıvamına gelene kadar ocakta kaynatalım. Daha sonra bu karışımımızı eşit bir şekilde kaplara dağıtalım ve aroma, renk, koku verme işlemlerine başlayalım. Naneli macun yapmak için birkaç damla nane yağı ve gıda boyasını ekleyip homojen bir hale getirelim.

Portakallı macun yapmak için çok az portakal kabuğu rendesini ve yarım portakalın suyunu mikserde harmanlayıp karışımın içine ekleyelim ve ardından da zencefili ekleyelim.

Limonlu macun şekerini yapmak için de aynı şekilde limon kabuğunu rendeleyelim. Daha sonra yarım limonun suyunu mikserde harmanlayıp karışımın içine ekleyelim. Zencefil yerine karanfil tozunu ekleyelim.

Kırmızı renkli macun yapmak için ise bir miktar mekke gülü tozu ve karanfil tozunu ekleyelim. Daha sonra aynı işlemleri mikserde çekerek ya da suyunu ilave ederek elma, kivi, ahududu, böğürtlen, muz, çilek gibi meyvelerle de yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }