{ "title": "Macun Çeşitleri", "image": "https://www.macun.gen.tr/images/Macun-Cesitleri-15.jpg", "date": "19.01.2024 11:35:02", "author": "Kürşat YILDIRIM", "article": [ { "article": "
Macun Çeşitleri, Macunlar, insanların ilk önceleri hastalıkları tedavi amacı ile kullanılmış, günümüzde ise daha çok bedeni güçlendirmek, bağışıklık sistemini desteklemek için hazırlanıp kullanılmaktadır. Macunların hazırlanmasında şifalı olduğu tecrübe edilen doğal bitki ve hayvan ürünlerinden yararlanılır. Macun çeşitleri elde etmek için hayvansal ürün olarak bal ve bal ürünleri ile bitkisel ürün olarak tohumlar, kökler, yapraklar ve yağlardan yararlanılır. Hayvansal ve bitkisel ürünler ne için kullanıldığına göre hazırlanışı değişiklik gösterir. Aynı zamanda bitkisel ürün olarak epideryum macunu, hayvansal ürün olarak da arı sütü ve polen macunu kendini ispat etmiş ürünlerdir.

Macun çeşitleri nelerdir?

Arı sütü ve polen macunu: Arı ürünlerinden; bal, propolis, polen ve arı sütünün insan sağlığına olan katkısı oldukça yüksektir. Propolis antibiyotiktir, polen ise güç verir, bunların yanı sıra arı sütü kralice arı yiyeceğidir bu nedenle ömrü uzatır.

Ne için kullanılır?

Bu ürünlerden elde edilecek macun; protein ve özel bileşikler ile magnezyum, fosfor, demir, potasyum gibi bedenimiz için gerekli olan minerallerin elde edilmesini sağlayarak kullanıcısına afrodizyak etkisi verecektir. Günlük hayatın stres ve yorgunluğunu gidermek için kullanılan önemli bir gıda takviyesidir. Moral ve motivasyonun artması, bağışıklık sisteminin geliştirilmesi, iştah açması, kan içinde dolaşan kolit ve diğer iltihap oluşumuna neden olan etkenlerin ortadan kaldırılması için için kullanılır.

Hazırlanışı: Yarım litrelik kapaklı cam bir kavanozun üçte ikisi bal ile doldurulur, içine 10 gr arı sütü, 10 gr propolis, 10 gr polen, 5 gr toz tarçın, bir tatlı kaşığı çörek otu yağı, bir tatlı kaşığı keçi boynuzu tozu atılır. Karışım tahta bir kaşık ile homojenize olana kadar iyice karıştırılır. Buzdolabında ağzı kapalı olarak muhafaza edilir.

Kullanılışı: Macun her kullanımdan önce iyice karıştırılması gerekir. Macun yemeklerden 15 dakika önce aç karna bir tatlı kaşığı yenilir.

Bu macun piyasada padişah macunu veya kuvvet macunu olarak bilinir. Macun hazırlanırken içine kırmızı ginseng, harnup pekmezi, havlıcan, zencefil, arı sütü, demir dikeni, ginkgo biloba, bal, polen ve cüce palmiye tohumu tozu eklenir. Homojenize bir karışım oluşturduktan sonra piyasaya sunulmaktadır.

Nasıl ve ne için kullanılır?

Pekmez kıvamında oluşu kullanımını kolaylaştırmaktadır. Ürün konsantre olduğundan akşam yemeğinden bir saat kadar önce bir çay kaşığı almanız yeterli olacaktır. Kısırlık tedavisinde etkili sonuçları olduğu, aile içi münasebetleri geliştirdiği, vücut ısısını yükselttiği, enerji verdiği, hastalıklara karşı vücut direncini yükselttiği tespit edilmiştir.

Aşırı kullanım: bu durumda kişiler de çarpıntı ve tansiyon yükselmesi, kan şekerinde aşırı yükselme, kalp rahatsızlıkları görülebilir. Ayrıca baş ağrısı ve devamında beyin hasarları ortaya çıkabilir. Bu nedenle aşırıya kaçmamak gerekir.

" } ] }